header MMB hein


Tieners met brandwonden naar kampioenswedstrijd Feyenoord

Op uitnodiging van Stichting Messi mocht bestuurslid Arend Wesdijk twee tieners met brandwonden meenemen naar de kampioenswedstrijd Feyenoord-Heracles. Nordin Amrani (13) en Elijah van Landeghem (13) waren de gelukkigen.

20170514FeyenMZ1 resize

 Foto: Nordin (r), Elijah en Arend werden opgevangen door Stefan ’t Hart van het brandwondencentrum waar zij zelf hebben gelegen.

Arend is op persoonlijke titel donateur van Stichting Messi en werd benaderd door Remi Rondon. Arend: "Remi vroeg of ik misschien twee tieners met brandwonden zou willen meenemen naar Feyenoord-Heracles. Ik zei natuurlijk direct ja!"

Arend vervolgt: "We hebben contact gezocht met het brandwondencentrum van Maasstad Ziekenhuis, omdat zij hun patiënten goed kennen." Anneke van de Steenoven, kinder- en nazorgverpleegkundige op het brandwondencentrum, heeft de tieners vervolgens geselecteerd en benaderd. Elijah en Nordin waren direct enthousiast.

Nordin en Elijah gingen samen met andere tieners en hun begeleiders naar de wedstrijd. De groep werd bij aankomst goed opgevangen door het Maasstad Ziekenhuis. Ze kregen parkeergelegenheid en een kopje koffie of fris. Arend: "Dat heeft Dorien Kinds van het Maasstad nog snel en goed kunnen regelen. Zo konden wij veilig en onbezorgd naar de wedstrijd."

20170514FeyenMZ3 resize

Foto: Het grootste deel van de tieners die dankzij Stichting Messi naar Feyenoord-Heracles konden,
werd opgevangen door Maasstad Ziekenhuis Rotterdam. De anderen gingen rechtstreeks naar De Kuip.

De wedstrijd
Als Feyenoord vandaag niet zou winnen, was de kans groot dat Ajax – dat tegelijkertijd speelde – er met de landstitel vandoor zou gaan. De Kuip was afgeladen en de stemming was euforisch, maar ook gespannen. Het zou toch niet…

Binnen één minuut werd het al 1-0 voor Feyenoord. Het stadion ontplofte. Niet veel later scoorde Dirk Kuyt opnieuw en maakte er 2-0 van. En weer gingen we met de bijna 47.000 supporters uit ons dak. Het bleef nog spannend, totdat Feyenoord uiteindelijk in de laatste tien minuten een penalty mee kreeg. Toen Kuyt ook deze bal binnen schoot, wist de hele kuip dat het was gebeurd: Feyenoord is kampioen!

Voor Nordin, Elijah en Arend was het bijzonder om dit feestje bij te wonen en ook bij de uitreiking van de kampioensschaal te zijn. Nordin hoopt dat zijn littekens voldoende snel herstellen, zodat hij binnenkort zelf weer kan voetballen.

Naderhand liepen zij met de anderen terug naar het Maasstad Ziekenhuis, waar familie hen opwachtte.

Bedankt!
Vereniging van Mensen met Brandwonden bedankt de organisaties en mensen die deze onvergetelijke dag hebben mogelijk gemaakt. In het bijzonder Remi Rondon van Stichting Messi, Anneke van de Steenoven en Stefan ’t Hart van het brandwondencentrum Rotterdam en Dorien Kinds van het Maasstad Ziekenhuis.

Stichting Messi
Stichting Messi biedt tieners en jongeren die een moeilijke tijd hebben of hebben gehad een onvergetelijk bezoek aan een voetbalclub of profwedstrijd. Meer informatie op de website van Stichting Messi.

Steun het werk van Vereniging van Mensen met Brandwonden en word lid
De Vereniging van Mensen met Brandwonden zet zich in om de (na)zorg aan mensen met brandwonden of Necrotiserende Fasciitis én hun directe naasten te verbeteren. De vereniging organiseert lotgenotencontact en behartigt de belangen van mensen met brandwonden of NF én hun directe naasten. Vanuit ervaringsdeskundigheid kan de vereniging helpen bij het vinden van antwoorden op uw vragen en biedt zij een luisterend oor.
Wil je het werk van de vereniging steunen? Word dan lid voor slechts € 25 per jaar. Je ontvangt hiervoor driemaal per jaar ons ledenblad Infocus, een digitale nieuwsbrief en toegang tot allerlei interessante activiteiten. Heb je vragen over het lidmaatschap of wil je direct lid worden? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


https://www.mensenmetbrandwonden.nl/images/banners/drukknop%20login%20leden%20cvr.png
drukknop nieuw account.png

 

slinger 40 jaar

Jubileumfeest

40 jaar

VERENIGING VAN
MENSEN MET BRANDWONDEN

30 september 2017
Bekijk de foto's en het verslag

Rodenburg Eventcenter
Homburg 26, 4153 BS
BEESD (Gelderland)

 
Word vrijwilliger!
 Wij kunnen uw steun bij onze
activiteiten en initiatieven
goed gebruiken!
drukknop wordt vrijwilliger wit cvr


Kennisbank Participeren
met Beperkingen.

Lees meer

Wilt u lid

worden?

drukknop inschrijfformulier blauw cvr

agenda

 

 

Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Graag uw naam en telefoonnummer dan bellen wij u terug

Volg ons

facebooklogotwitterlogo