header MMB hein

juridische zaken

Belangenbehartiging

De Vereniging van Mensen met Brandwonden is actief op het gebied van belangenbehartiging. Het blijkt dat ziektekostenverzekeraars en werkgevers eerder geneigd zijn onze leden tegemoet te komen als de vereniging hun zaak kracht bijzet. Daarom ondersteunt de vereniging in voorkomenden gevallen haar leden met een brief namens de vereniging. Daarnaast is de vereniging actief richting de overheid, zoals in de commissie Borghouts die onderzoek heeft gedaan naar de afwikkeling van grote rampen in Nederland.

De vereniging is lid van de koepelorganisatie CG-Raad (Chronisch zieken en Gehandicapten Raad) die actief lobbiet in Den Haag voor de rechten van mensen met een chronische ziekte of een handicap.

Letselschade en juridische zaken

Steeds vaker krijgen mensen na hun brandwondenongeval te maken met juridische procedures. Juridische procedures zijn ingewikkeld en langdurig. Via de vereniging kunt u van gedachten wisselen met mensen die een letselschadezaak of een andere juridische strijd achter de rug hebben. Bovendien heeft de vereniging een advocaat als adviseur. Zij kan advies geven over uw situatie en/of u doorverwijzen naar een advocatenbureau dat ervaring heeft met brandwondenongevallen bij u in de buurt.