Sfeervol jubileumfeest

De vereniging kijkt terug op een geslaagd jubileumfeest. Ruim 150 leden en betrokkenen vierden met inhoud en gezelligheid ons veertigjarig bestaan.

Historie
Het jubileum begon met een inhoudelijk symposium. Oud-voorzitter Hein Zoete gaf een kleurrijk verhaal over de historie van de vereniging en wist dat te illustreren aan de hand van diverse foto’s en artikelen ‘uit de oude doos’.

Psychosociale ontwikkelingen
Dr. Marianne Kool vertelde over een pilotonderzoek naar het effect van mindfulness op het leren omgaan met de gevolgen van brandwonden. Suzanne Blokzijl, verbonden aan het Martini Ziekenhuis in Groningen, vertelde over de inzet van Virtual Reality brillen bij pijnbestrijding. Psycholoog en onderzoeker Nancy van Loey vertelde over de ontwikkelingen op het gebied van traumaverwerking en wist te vertellen dat de vereniging in feite de eerste vorm van psychosociale groepsbegeleiding voor mensen met brandwonden was.

Medische ontwikkelingenP1000747 bijgesneden 2 Mobile
De laatste ontwikkelingen in de (medische) brandwondenzorg werden toegelicht door Prof. Dr. Paul van Zuijlen. Hij vertelde hoe vetweefseltransplantatie kon worden ingezet en inmiddels vergoed werd door de basisverzekering. Ook vertelde hij het inspirerende verhaal van het jongetje Sem dat na succesvolle operaties weer trompet kon spelen.

Erelid benoemd
Hendriët Wanders werd tot erelid van de vereniging benoemd. Voorzitter Arend Wesdijk gaf een samenvatting van haar enorme staat van dienst en inzet voor de vereniging en spelde haar het erespeldje op.

Muzikale omlijsting
Het jubileum werd muzikaal omlijst door de jonge harpisten Eline Roelofs en Fennah Bomers, die enkele klassieke werken ten gehore brachten. Een gelegenheidsformatie, bestaande uit Rob Baardse, Paul van Zuijlen, Hein Zoete en Arend Wesdijk, bracht het verenigingslied ten gehore, dat door de zaal luidkeels werd meegezongen.

P1000823Diner en feest
Na het inhoudelijke gedeelte konden de aanwezigen genieten van een goed verzorgde barbecue en een ijsbuffet. Daarna kon het feest losbarsten dat werd besloten met een optreden van een heuse brasband.

Organisatie
De organisatie van het jubileum was in handen van de feestcommissie, bestaande uit Karolijne Bauland, Wil Slaats, Ruud van Veghel en Dick van den Steenhoven (bestuurslid) en voorzitter Floor Bomers, die ook dagvoorzitter was. Hery Sentel (Nederlandse Brandwonden Stichting) ondersteunde de commissie met veel organisatorische zaken tijdens de voorbereiding en op het jubileumfeest zelf.

Uitgebreide terugblik
In de decemberuitgave van ledenblad INFOCUS is een uitgebreider verslag van het jubileumfeest terug te vinden. Een sfeerimpressie aan de hand van foto's is hier terug te vinden.