Ga naar hoofdinhoud

Brenda: arts en ervaringsdeskundige

  Onze vereniging kent gelukkig veel vrij­willigers. Brenda Kazemier is er een van. Brenda is arts en ervaringsdeskundige als het gaat om brandwonden. Als kind liep zij brandwonden op en moest ze vele opera­ties ondergaan. Nu voert ze zelf operaties uit en daarnaast helpt ze de Vereniging van Mensen met Brandwonden af en toe als het om medische zaken gaat. Zoals recentelijk met de ontwikkeling van de multidisciplinaire zorgrichtlijn ‘Zorg voor patiënten met brandwonden’. Daarbij heeft zij als arts en ervaringsdeskundige een heel eigen inbreng. Hieronder volgt haar persoon­lijke verhaal.
  Lees meer
  Haar

  Kim: tóch een haarstamcel transplantatie

   Kim, 18 jaar, wilde wel nieuw haar, maar per se geen ‘ballonbehandeling’ om de kale plekken op haar hoofd te kunnen bedekken met haar eigen haar. Daarom ging ze samen met haar moeder op zoek naar alternatieven. Tijdens de Brandwondendag ontmoetten ze dokter Koen Gho die een voordracht gaf over haarstamceltransplantatie. Hij zag voor haar mogelijkheden om het op ‘zijn’ manier te doen. Bij Kim ontstond nieuwe hoop.
   Lees meer
   Rob

   Hoe Rob weer opknapte na een gasexplosie

    Brandwonden zonder vuur Bij de gasexplosie ontstond geen brand. Rob liep brandwonden op door de extreme hitte van de explosie. Gelukkig had hij een brandvertragende jas en veiligheidsschoenen aan. In een reflex sloeg hij zijn handen voor zijn gezicht, waardoor…

    Lees meer
    Meneer

    Erwin: na anderhalf jaar begonnen de herbelevingen

     Anderhalf jaar na een brandwondenongeval met wasbenzine, kreeg Erwin heftige psychische klachten. Gelukkig boden EMDR-therapie en de hulp van de Vereniging uitkomst. Nu is hij zover dat hij van rol veranderd is. Van hulpvrager is hij inmiddels hulpbieder geworden. Naast…

     Lees meer
     Piet GRoenhuijzen

     Als je valt, moet je opstaan en verdergaan

      Hoe je je leven weer oppakt na het oplopen van brandwonden, verschilt per persoon. De meesten komen er gelukkig goed doorheen. Dat geldt zeker voor Piet Groenhuijzen, die ernstige brandwonden opliep en daarbij tevens zijn huis en bedrijfsruimte kwijtraakte.
      Lees meer
      Back To Top