Ga naar hoofdinhoud

Wat als je nagels verbrand zijn?

    Als bij een ongeval je handen verbrand raken, is er vaak veel aandacht voor het herstel van de huid en het behoud van de motoriek van de vingers. De grijpfunctie en de soepelheid van het kunnen bewegen van je vingers krijgen veel aandacht. Voor je nagels is er vaak wat minder aandacht. Tenminste zo ervoer Rob van Gemert dat. En die nagels kunnen soms behoorlijk vervormd raken. Hier lees je hoe Rob uiteindelijk ook voor zijn nagels goede hulp vond.
    Lees meer

    Vlaamse Christine vindt steun bij Nederlandse NWDI-lotgenoten

      Net voor corona begon in 2019 kreeg de Belgische Christine last van een vleesetende ­bacterie/NF/NWDI. Ze zat middenin een burn-out en haar vriendin vond dat ze er even tussenuit moest. Ze gingen samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Maar daar ging het mis.  Gelukkig vond ze later steun bij  Nederlandse lotgenoten.
      Lees meer

      Ik voelde me ongelooflijk eenzaam

        In een fractie van een seconde stond het leven van Ginger en haar kinderen volledig op z’n kop. Haar zoontje Dean, toen 22 maanden, trok een kom gloeiendhete soep over zich heen. ‘Het is niet te bevatten wat er dan door je heen gaat.’
        Lees meer

        Veronica’s veerkracht

          Veronica liep als kind brandwonden op. Ze is nu 35 jaar, heeft twee kinderen van 13 en 9 jaar. Twee jaar geleden is ze gescheiden. Ze kijkt samen met ons terug op haar leven, de rol die de brand daarbij…

          Lees meer

          Na 62 jaar vond ik de hulp waar ik naar op zoek was

            Corrie is 63 jaar en woont nog steeds op de plek waar haar leven ooit begon: in Ulicoten. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. De brandwonden die ze in haar eerste levensjaar opliep aan haar voet, bepaalden een groot deel van haar leven. Tot een jaar geleden had ze echter nog nooit contact gehad met iemand uit de brandwondenzorg. Gelukkig vond ze daar ‘eindelijk’ de hulp waar ze al zo lang naar zocht.
            Lees meer

            Ik tel tot vijf en dan . . . . . gaan, stappen maken, eropaf!

              Dertig jaar geleden werd Hawras geboren in het Noorden van Irak. Hij is van Koer­dische afkomst en de oudste van vier kinderen. Toen hij twee jaar was, kreeg hij een ongeluk waardoor hij ernstige brandwonden opliep. Een groot deel van zijn gezicht werd aangedaan. Samen met zijn vader vluchtte hij kort daarna naar Nederland. Nu ruim 25 jaar later tekent Alianke van de Wal zijn verhaal op.
              Lees meer

              ‘Er wordt ingehaakt op het positieve, dat merk je aan alles. Dat inspireert mij.’

                Elk jaar springen leerlingen van de Vrije School tijdens het Sint Jansfeest* over een kuil met een laag vuur met hete kolen. Het gaat altijd goed, behalve die ene keer, op vrijdag 24 juni, nu drie jaar geleden. Feline, de dochter van Adriënne van Zetten, viel in de hete as en raakte tweede- en derdegraads verbrand. Een reis door de brandwondenzorg in ons land volgde. Een reis die er uiteindelijk toe leidde dat Adriënne als vrijwilliger lid werd van de ‘begeleidingscommissie lotgenotencontact’. Tijdens een video-interview kijkt zij terug op een heftige periode.
                Lees meer

                Yvonne Haartsen vertelt over haarzelf en haar ervaring met de online Brandwondenweek

                  Afgelopen jaar zou ik voor de tweede keer aanwezig zijn bij de Brandwondendag. Ik heb sinds 2018 aan een aantal activiteiten deelgenomen en hoopte dit jaar wat meer bekende gezichten te zien. Helaas moest ook de Vereniging van Mensen met Brand­wonden en NF dit jaar haar activiteiten online aanbieden. Dit heeft genoeg nadelen, maar ook voordelen; in plaats van één intensieve Brandwondendag kwam er een hele Brandwondenweek! Inmiddels heb ik vier keer een zoom-sessie bijgewoond: de opening van de Brandwonden- week, de portretschilderactiviteit, de gespreksgroep en afgelopen voorjaar nog de Scarchallengereünie.
                  Lees meer

                  Ik zag de vlammen dansen op mijn mouwen

                    Ook bedrijfsongevallen leiden soms tot brandwonden. Meestal als gevolg van heet water of stoom (45%); vuur en vlammen zijn in 11% van de gevallen de oorzaak (1). Achter ieder cijfer zit echter een persoonlijk verhaal. Zoals dat van een jonge soldaat uit de Landmacht, Peter genaamd (2).
                    Lees meer
                    Back To Top