Skip to content

Het lotgenotencontact is een belangrijke pijler van onze vereniging. Veel mensen ervaren dit als een ‘warme deken’ van (h)erkenning en hulp bij de vaak moeilijke periode na het ongeval of de ziekte. Ervaringen, tips en informatie wordt tijdens lotgenotencontact, op basis van wederzijdse betrokkenheid en gelijkwaardigheid, gedeeld met elkaar.

De waarde van lotgenotencontact

Lees hier over de ervaring van Dini. Over haar ongeval, maar ook toen ze voor het eerst meeging met een lotgenotenactiviteit.

Lotgenotencontact helpt!

Lotgenotenactiviteiten
De Vereniging probeert die warmte en veiligheid onder andere te bieden door regelmatig activiteiten voor lotgenoten te organiseren. Tijdens deze activiteiten (bijvoorbeeld zeilen of wandelen) ontmoet je lotgenoten en kun je met elkaar in gesprek gaan en samen leuke dingen doen. Lotgenoten begrijpen vaak beter waar je mee zit. Voor velen is het een feest van herkenning en erkenning. Wil je meer weten over de verschillenden activiteiten klik dan hier. Of kijk op de agenda of er binnenkort wat te doen is.

Persoonlijke begeleiding
Naast groepsactiviteiten zijn er ook mogelijkheden om een-op-een in contact te komen met lotgenoten. Dat kan soms al in het ziekenhuis. De Vereniging heeft hier speciaal voor een aantal buddies opgeleid die jou kunnen bezoeken in of na ontslag uit het ziekenhuis. Daarnaast kun je ook altijd voor een goed gesprek bellen met een van onze contactpersonen. Als je op zoek bent naar wat intensievere begeleiding dan is onze ervaringsdeskundige coach wellicht wat voor je. Zij heeft een officiële coachingsopleiding gevolgd, maar weet ook uit eigen ervaring wat het is om littekens te hebben.

In alle gevallen geldt: neem contact met ons op! Dan zoeken we samen uit hoe we je het beste kunnen helpen.

Facebook
Ook op het internet kunnen mensen met brandwonden of die NWDI hebben doorgemaakt elkaar ontmoeten. Neem daarvoor eens een kijkje op de Facebookpagina Leven met Brandwonden.

Contactmiddagen
Regelmatig organiseert de Vereniging contactmiddagen. Dit zijn groepsbijeenkomsten waarbij iedereen zijn verhaal kan doen. Deze middagen worden begeleid door ervaringsdeskundigen (mensen die het zelf ook mee hebben gemaakt). Ze zijn zich bewust dat ieders verhaal uniek is en dat iedereen zijn situatie op een eigen manier verwerkt. Tijdens deze middagen is er, in een veilige omgeving, de mogelijkheid je verhaal te doen, vragen te stellen of adviezen van lotgenoten te vragen. Dat geldt ook voor partners, familieleden of vrienden. De contactmiddagen worden centraal in het land gehouden en de leden ontvangen vooraf een uitnodiging.

Speciaal voor onze leden die een necrotiserende wekedeleninfectie (NWDI) (NF) doormaakten, organiseert de Vereniging één keer per jaar een eigen contactdag waarbij persoonlijke ervaringen met NF centraal staan en worden gedeeld.

Over brandwonden
Back To Top