Skip to content

Het merendeel van de mensen die ontslagen worden uit het brandwondencentrum, pakken daarna hun leven weer goed op. Maar dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Brandwonden veroorzaken niet alleen lichamelijke schade, maar kunnen ook vervelende psychosociale gevolgen hebben.  De oorzaken hiervan kunnen heel verschillend zijn.

Als je je brandwondenongeval bewust meemaakt, kan je angst en paniek en die van de omstanders vaak diepe indruk maken. Soms zo erg, dat je er door getraumatiseerd raakt en er later veel last van van krijgt. Die zelfde traumatisering kan ook optreden door de pijnlijke en veelvuldige behandelingen in het ziekenhuis. Daarnaast laten de onzekerheid en angst voor de toekomst ook vaak diepe sporen na.

En als je weer thuis bent, moet je leren leven met je littekens. Dat vergt soms heel wat aanpassingsvermogen. Los van hoe jezelf denkt over je littekens, denkt je omgeving er ook altijd wat van of weten ze niet hoe ze ermee om moeten gaan. Dat kan leiden tot sociale angst, schaamte en soms zelfs depressies.

Mocht je dit soort gevoelens en emoties herkennen en willen weten hoe je er vanaf kan komen? Klik dan hier.

Back To Top