Skip to content

Het Nazorgportaal is een beveiligde website die alleen toegankelijk is voor brandwondenpatiënten (vanaf 16 jaar), hun naasten en hun zorgverleners. Hieronder staan de belangrijkste ingrediënten van de site:

  • Communicatieplatform: naast mailcontact tussen patiënt en zorgverleners is bijvoorbeeld ook videobellen mogelijk en kun je foto’s of een document uploaden en delen. Bijvoorbeeld als je advies wil.
  • Littekenkeuzehulp: hierin vind je informatie over verschillende behandelopties en hun voor- en nadelen. Het kan je helpen om goed geïnformeerd de juiste behandelkeuze te maken.
  • Nazorgmeter: dit is een compacte vragenlijst waarmee jij en de zorgverlener snel inzicht krijgen in je eventuele behoefte aan nazorg of hulp. Je kunt na verloop van tijd dus ook zien ook zien of het beter of slechter met je gaat.
  • Dagboek: op de site kun je ook een dagboek bijhouden. Naasten kunnen dit ook doen als de patiënt bijvoorbeeld nog in coma ligt. Of ouders kunnen het bijhouden voor hun kinderen. In alle gevallen heb je later een goed beeld van wat er in die tijd gebeurd is en wat je dacht of voelde.
  • Medisch dossier: bij sommige centra kun je via de site een samenvatting van je medisch dossier inzien.
  • Informatie: heel veel informatie over de behandeling, de nazorg en het leven met littekens.

Mensen die in (poliklinische) behandeling zijn bij een brandwondencentrum krijgen automatisch informatie over het portaal en hoe zij hiermee aan de slag kunnen gaan. Mensen die momenteel niet ‘in zorg’ zijn, kunnen ook toegang tot het portaal krijgen. Via de link nazorg.brandwonden.nl kun je je aanmelden. Wil je eerst meer over het portaal weten, ga dan naar nazorg.brandwonden.nl/leeromgeving. Daar krijg je een goede indruk van wat deze nieuwe site je te bieden heeft.

In het nazorgportaal is sinds 2021 ook de Nazorgmeter opgenomen. Dit is een vragenlijst waarmee je snel jouw specifieke behoefte aan nazorg kunt in kaart kunt brengen.

Back To Top