header MMB hein

buddy

BUDDY

En ineens heb je brandwonden. Dat is je zomaar overkomen. Misschien ben je boos en verdrietig. Zou het dan helpen wanneer er iemand is die naar je luistert en precies weet wat je doormaakt?

Zo iemand is een buddy. Een buddy heeft zelf ook brandwonden opgelopen of kent in zijn naaste omgeving iemand met brandwonden. Een lotgenoot dus.
Een buddy is geen arts, geen hulpverlener en zeker niet iemand die u 'wel eventjes' gaat vertellen wat u moet doen omdat hij het zelf allemaal zo goed weet. Een buddy luistert en deelt ervaringen. Dat lijkt simpel, maar kan heel veel betekenen. Een buddy weet wat het is om geconfronteerd te worden met de gevolgen van brandwonden. Een Buddy heeft het zelf of van heel dichtbij meegemaakt. U staat niet alleen!

Een buddy als u dat wilt
De keuze om een Buddy te vragen is aan u. Misschien wilt u op dit moment helemaal niemand zien of spreken. Dat is heel logisch: er zijn al zoveel mensen die ongevraagd uw leven zijn binnengekomen: artsen, verplegers, hulpverleners. Toch blijkt uit onderzoek dat één op de drie mensen met brandwonden behoefte heeft aan een buddy. Vaak ontstaat die behoefte op het moment dat de patiënt ontslagen wordt uit het ziekenhuis, soms ook eerder of later. Die mensen kunnen een beroep doen op een Buddy. Daar mag u gerust om vragen. Buddy's zijn er voor u!

Een buddy aanvragen of meer informatie?
Mail of bel met het secretariaat 06 28 92 44 94.

buddy flyer 1ste pagina