header MMB hein

CONTACTBIJEENKOMSTEN

CONTACTBIJEENKOMSTEN

De Vereniging kent verschillende contactbijeenkomsten waar de leden elkaar kunnen ontmoeten. Er is voor ieder wat wils: van luchtig en gezellig tot persoonlijk en diepgaand. Het is een leuke manier om andere mensen te ontmoeten. Mensen die van elkaar weten hoe het is om te leven met littekens en die weten wat het is om een brandwondenongeval meegemaakt te hebben. Overigens zijn alle mensen met littekens (niet alleen vanwege brandwonden) welkom.

Wat? Contactmiddag
Een contactmiddag biedt de mogelijkheid om in een 'veilige' omgeving met lotgenoten te praten. De middagen zijn bestemd voor zowel mensen die recent een brandwondenongeluk hebben gehad, als ouders en mensen die lang geleden een ongeluk meemaakten.
>>> lees meer

Wat? Samen zwemmen
In badkleding zijn de littekens vaak beter zichtbaar. Je schaamt je en voelt je misschien kwetsbaar. Daarom ga je niet graag zwemmen. En dat is jammer, want zwemmen is gezond, ontspannend en als je het samen met anderen doet ook erg gezellig.
>>> lees meer

Wat? Brandwondendag
De Landelijke brandwondendag trekt ieder jaar ruim 250 bezoekers. Deze dag wordt centraal in Nederland gehouden en biedt veel mogelijkheden tot ontmoetingen.
>>> lees meer

Wat? Persoonlijk gesprek
Het hele jaar door kunnen leden die behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek met de contactpersonen praten.
>>> lees meer

Wat? Weekendje weg
Elk jaar organiseert de Vereniging een 'weekendje weg in eigen land'. In 2011 was dat in Maastricht, in 2012 in Delft en in 2013 hebben we een bezoek gebracht aan de stad Groningen.
>>> lees meer

Wat? Scarwars
Speciaal voor jongeren van 18 t/m 25 jaar is er Scarwars, georganiseerd door de Vereniging van Mensen met Brandwonden en de Brandwonden Stichting. Samen met andere jongeren met brandwondenlittekens ga je gezellig een lang weekend naar de Belgische Ardennen.
 
Wat? ScarChallenge
Voor iedereen vanaf 25 jaar is er ScarChallenge. Tijdens ScarChallenge ga je samen met andere mensen met brandwondenlittekens vier dagen lang sporten relaxen en praten.

 Wat? Fun-activiteiten
De Vereniging organiseert een aantal keer per jaar een activiteit waarbij "plezier hebben" voorop staat. Leden van de Vereniging leren elkaar zo op een andere manier kennen.
>>> lees meer