skip to Main Content

Minimaal twee maal per jaar organiseert de Vereniging een contactmiddag. Deze middagen worden altijd begeleid door ervaringsdeskundigen (mensen die het zelf ook mee hebben gemaakt). Omdat zij zelf hun eigen verwerkingsproces hebben door- gemaakt, kunnen zij anderen goed begrijpen en helpen. Ze zijn zich bewust dat ieders verhaal uniek is en iedereen zijn situatie op een eigen manier verwerkt.

Tijdens deze middagen is er, in een veilige omgeving, de mogelijkheid je verhaal te doen, vragen te stellen of adviezen van lotgenoten te vragen. Dat geldt ook voor partners, familieleden of vrienden. De contactmiddagen worden centraal in het land gehouden en de leden ontvangen vooraf een uitnodiging.

Speciaal voor onze leden die NF doormaakten, organiseert de Vereniging één keer per jaar een eigen contactdag waarbij persoonlijke ervaringen met NF centraal staan en worden gedeeld.

Daarnaast zijn er nog activiteiten die georganiseerd worden door de gezamenlijke verenigingen en de brandwondenstichting. de datums van deze activiteiten vind je in de agenda.

Zeildag

In de haven van Monnickendam stappen we op de boot en hijsen we de zeilen. Een zeildag op een authentiek zeilschip in combinatie met gezellige mensen en prachtig uitzicht over het water, zijn de basis voor een ontspannen dag vol lotgenotencontact. Iedereen is welkom, mensen met brandwonden en hun familie, van jong tot oud.

Zwemgezinsdag

Soms is het lastig je bloot te geven met littekens en voel je je in badkleding niet prettig, terwijl je best zin hebt om te zwemmen. Daarom organiseren we een zwemdag voor kinderen met brandwonden en hun gezin. Een leuke manier om anderen te ontmoeten. In het water gaan we er samen een leuke dag van maken.

Brandwondendag

Jaarlijks organiseren we de brandwondendag. Een brandwondenongeval treft het hele gezin. Daarom zijn partners, ouders, kinderen, broertjes en zusjes ook van harte welkom. Lotgenotencontact en informatie over nieuwe ontwikkelingen op medisch en sociaal gebied zijn de belangrijkste ingrediënten van deze dag. Kinderen van 4 t/m 17 jaar krijgen onder begeleiding van vrijwilligers een onvergetelijke dag aangeboden op dezelfde locatie, in de dierentuin of een pretpark. De dag wordt gezamenlijk afgesloten.

Contactmiddag

De contactmiddagen bieden je de mogelijkheid om in een ‘veilige’ omgeving met lotgenoten te praten. Je vindt er (h)erkenning in de gesprekken die kunnen gaan over allerlei zaken die te maken hebben met brandwonden. Dit kunnen zowel medische als sociale onderwerpen zijn; van jeuk tot en met het omgaan met starende blikken. De contactmiddagen zijn thematisch van karakter, waardoor het mogelijk is dat er een specifieke groep uitgenodigd zal worden (bijvoorbeeld ‘ouders van…’ of ‘omgaan met reacties’).

ScarChallenge

ScarChallenge is een meerdaagse activiteit voor mensen met brandwonden vanaf 25 jaar. Een relaxt en sportief weekend in één. Samen genieten van de natuur en grensverleggende activiteiten met volop gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen. ScarChallenge kan een belangrijke bijdrage leveren aan jouw zelfvertrouwen en het besef van eigenwaarde.

Jongerenvakantieweek

Een vakantieweek voor jongeren van 15 t/m 17 jaar met brandwonden. Voor het programma krijgt de staf vaak medewerking van een professional die een programmaonderdeel verzorgt. Bijvoorbeeld een visagist, een musicus of een danser. Tijdens de week praten de jongeren over de veranderingen in hun uiterlijk, de situatie nu en in de toekomst met betrekking tot relaties, werken en dergelijke. Er worden vriendschappen voor het leven opgebouwd tijdens zo’n week.

Scarwars

ScarWars is een weekend voor jongvolwassenen van 18 t/m 25 jaar met brandwonden en vindt plaats in de Belgische  Ardennen. De jongeren zijn elkaar tot steun en verleggen hun grenzen tijdens een actief programma met activiteiten als survivallen, kletsen, koken, mountainbiken en nog veel meer. Naast alle activiteiten is ScarWars soms ook serieus. Deelnemers gaan tijdens het weekend met elkaar in gesprek aan de hand van zelfgekozen thema’s en worden er natuurlijk ook veel ervaringen gedeeld tijdens de verschillende activiteiten.

Scarwars reünie

Voor jongvolwassenen van 18 t/m 35 jaar is er de Scarwars reünie. Deze dag is enerzijds bedoeld als ‘terugkomdag’ van het Scarwars weekend in dat jaar, maar ook voor jongeren die ooit met Scarwars zijn mee geweest of in dezelfde doelgroep vallen. De dag heeft een sportief karakter waarbij we grenzen verleggen en lol maken. Lotgenotencontact en vriendschap staan centraal.

Vakantieweken

Stichting Kind en Brandwond organiseert ieder jaar de kinder-, tiener-, en jongerenvakantieweek. Iedereen met zichtbare en onzichtbare littekens is welkom.

Kindervakantieweek

De kindervakantieweek is een geweldige week voor kinderen met brandwonden in de leeftijd van 8 t/m 10 jaar. Vaste onderdelen van het programma zijn zwemmen, ervaren dat vuur ook leuk en gezellig kan zijn en vooral veel lol maken. Het uiterlijk en het omgaan met water en vuur staan tijdens deze vakantieweken centraal. De week staat in het teken van een thema, bijvoorbeeld ‘circus’, ‘de ruimte’ of jungle’. Allerlei sport- en spelactiviteiten worden in dit thema bedacht.

Tienervakantieweek

Het programma van de tienervakantieweek, voor de leeftijd van 11 t/m 14 jaar, heeft net als de kindervakantieweek een thema waar binnen de gehele week activiteiten worden georganiseerd. Ook in deze week staan het uiterlijk en het omgaan met water en vuur centraal. Hierin wordt eigen inbreng van de tieners zeker verwacht. Lotgenotencontact op tienerleeftijd vormt een belangrijke basis voor de rest van hun leven.

Back To Top