skip to Main Content
Menu

Marjorie was nog maar 10 jaar oud toen ze bij een ongeluk ernstig verbrand raakte. Sindsdien leeft ze met zichtbare littekens, en dat is niet altijd makkelijk. Iedere week vlogt zij over haar dagelijks leven.

🎥 Bekijk ‘Marjorie on Fire’ hier:

DE ROLLEN OMGEDRAAID | Ik verras kanjer Jayan!

Vorige week werd ik zelf verrast, maar deze week zijn de rollen omgedraaid. Ik mag iemand verrassen! Hoe leuk! Namens de Vriendenloterij mag ik een geweldige prijs weggeven aan iemand die dit verdient. Ik kies voor Jayan. Een kanjer! Hoe tof is het om haar te overvallen met een mooie prijs voor haar hele gezin. Kijk je mee hoe Jayan reageert? 🙂

WAT ONTZETTEND GAAF! | Ik werd plotseling verrast door DE HUISMUTS!

Hoe tof is dit! Ik werd totaal onverwachts verrast door de bekende influencer ‘De Huismuts’! Zoals jullie weten vlog ik inmiddels een jaar. Ik wil graag nog veel bijleren, zodat mijn vlogs nog beter worden. Rachel is al jaren een populaire influencer en voor mij dus dé perfecte persoon om van te leren. Zij geeft mij een heleboel handige tips & tricks. Super gaaf!

DOODENG was het | Zweefvliegen met tieners met BRANDWONDEN

Whaaaaah doodeng was het, maar ik heb het gedaan: zweefvliegen. Supergaaf! Ik mocht een dagje mee met de tienerweek, georganiseerd door Stichting Kind & Brandwond. Tijdens deze week voor kids met littekens wordt van alles uit de kast getrokken om de tieners een onvergetelijke week te bezorgen. Kijk je mee?

1 JAAR VLOGGEN | Wat heb ik veel meegemaakt in 1 jaar tijd

Jeetje, het jaar is echt omgevlogen! Al meer dan 50 vlogs heb ik inmiddels mogen maken. Over heftige onderwerpen, zoals het inzien van mijn dossier en het bezoek aan Volendam , maar gelukkig heb ik ook veel lol gehad tijdens het filmen. Op naar nog meer mooie vlogs!

INDRUKWEKKEND | Vera raakt ernstig verbrand door bad kokend water

Vera heeft als kindje van 1,5 in een bad met kokend water gezeten, waardoor ze ernstige brandwonden opliep op haar handen, voeten en benen. Benieuwd naar haar indrukwekkende verhaal? Ik spreek met Vera over haar ongeval én de rol die lotgenotencontact heeft gespeeld in haar leven!

SCARCHALLENGE | Lotgenotencontact

Iedereen hier weet hoe het is om nagekeken te worden of tegen struggles aan te lopen,” aldus Vera. Zij was aanwezig bij Scarchallenge, hét vakantieweekend voor mensen met littekens. Een weekend met veel lol, maar ook met serieuze gesprekken en kansen om angsten te overwinnen.

TOP 10 | Wat NIET te zeggen tegen mensen met littekens

Ik krijg er regelmatig mee te maken: mensen die een ondoordachte opmerking maken over mijn brandwondenlittekens of zelfs lollig proberen te zijn. Vaak zijn die ‘lollige’ woorden helemaal niet zo grappig. Hierbij een lesje wat-niet-te-zeggen-tegen-mensen-met-littekens!

HUIDBANK | Donorhuid als natuurlijk verband

Ik ben op bezoek bij de huidbank, dé plek waar donorhuid wordt bewaard en bewerkt. Wanneer een (brandwonden)patiënt een wond heeft, kan deze sneller helen door donorhuid als natuurlijk verband te gebruiken. Super interessant. Kijk je mee?

JARIG | Ik blijf lekker altijd jong

Marjorie is jarig, maar hoe oud is ze eigenlijk geworden? Door de littekens krijgen rimpels geen kans. Ieder nadeel heeft z’n voordeel!

DELIA | Naar de huidkliniek

Marjorie is in behandeling bij Delia Skin Clinic, dé expert in huidverbetering. ‘Mijn littekenweefsel is natuurlijk best een uitdaging. Maar na het eerste bezoekje voel ik al verschil!’ Benieuwd naar het eindresultaat? Abonneer je op ons kanaal en volg Marjorie on Fire voor meer updates!

PORTUGAL | Heerlijk even bijkomen

Zon, zee, strand… vakantie in Portugal, daar was ik echt aan toe! Zat er emotioneel gezien een beetje doorheen, o.a. door het maken van een aantal heftige vlogs. Het is daarom fijn om op dit soort momenten stil te staan bij hoe gezegend ik ben met mijn mooie gezin!

EXPOSITIE | Ook littekens mogen gezien worden.

Samen met andere mensen met (brandwonden)littekens mocht ik model staan voor de fotoreeks ‘Marks of Pride and Beauty’. Tijdens de expositie in het brandwondencentrum Beverwijk spreek ik met fotograaf Jan van Beijnhem over deze prachtige foto’s en vraag ik Marga, Sandra en Frank over hun beweegredenen om model te staan.

BRANDWONDENCENTRUM 45 JAAR | Wat is er al veel bereikt in die jaren!

Het brandwondencentrum in Beverwijk bestaat 45 jaar! Tijdens een bescheiden feestje vertellen brandwondenarts Paul, ‘harde kern’-verpleegkundigen Anneke en Coby én maatschappelijk werkster Rosalie wat er door de jaren heen allemaal veranderd is.

PLASTISCH CHIRURG | Wat kan hij nog aan mijn brandwonden doen?

Laatst werd ik door iemand aangesproken die zei: zou je niet eens naar een plastisch chirurg gaan? En dat terwijl ik al 43 operaties achter de rug heb. Mijn littekens zijn nog steeds erg zichtbaar, maar iedere operatie is weer een hele belasting voor mijzelf en voor mijn gezin. Ik vind vooral mijn neus.

DOODSBANG VOOR BRAND | zo blus je zelf brand in huis

Brand in huis: het is mijn grootste nachtmerrie. Ik heb vier rookmelders hangen en een brandblusser in mijn keukenkastje, maar ik ben bang dat ik niet goed handel als er toch brand is. In deze vlog leert brandweerman Maurice mij hoe ik een kleine brand zelf kan blussen. Ik vind het nog steeds doodeng, maar ik ben wel blij dat ik nu weet wat ik kan doen.

VOLENDAM | Monument & een bezoek aan ‘t Hemeltje

De ramp in Volendam: ik weet het nog als de dag van gisteren. Zo veel jonge slachtoffers… Ik was toen zelf 21 jaar en gaf voorlichting over hoe het is om te leven met littekens. Nu neemt Rene mij mee naar het monument op de Dijk en naar ‘t Hemeltje. Dat is best even slikken…

NAAR DE SAUNA MET BRANDWONDEN

Met brandwonden naar de sauna? Ik doe het gewoon! Natuurlijk is dat best een ding, want ik heb littekens op 65% van mijn lichaam. Ik loop dan ook het liefst zo veel mogelijk in een dikke badjas, en ik ga naar een rustige sauna. Ik laat me niet tegenhouden door mijn littekens!

SHOOT met mijn kids voor KEK MAMA

Wauw, wat bijzonder! Ik ben gevraagd voor een artikel in KEK MAMA. Over mijn brandwondenongeval, en mijn leven als jonge moeder nu. Ik neem je mee naar de fotoshoot mét mijn kids. Het blad ligt begin december in de winkels. Abonneer je gratis op dit kanaal, dan hou ik je.

Zwanger worden met brandwonden 

Zwanger worden na talloze operaties? Met littekens op je buik? Thuis bevallen? Kan dat? In deze vlog klets ik met Hetty, die zwanger is van haar tweede kindje. En we laten je foto’s zien van onze zwangerschappen

BRANDWONDENDAG! Een kijkje achter de schermen bij deze bijzondere dag…

Wat leuk dat je naar deze video kijkt! Ik neem je mee naar de brandwondendag: dé dag voor iedereen met brandwonden en hun familie. Terwijl de kinderen de dierentuin in gaan, kunnen de volwassenen met elkaar in gesprek over hun brandwonden of die van hun kind. Daarnaast zijn er veel creatieve, bijzondere en fijne activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen.

ZWEMMEN | Ik ga gewoon in een badpak

Tsja, vooral mijn benen zijn ernstig verbrand. De littekens zijn erg zichtbaar. Toch laat ik mij niet tegenhouden om wel lekker te gaan zwemmen. De mensen kijken maar! Dit is een waardevol moment met mijn zoontje van 3,5 en daar geniet ik volop van. Voel jij je wel zeker in je badkleding?

Naar de huidtherapeut voor littekens 

Bezoek jij wel eens een huidtherapeut of wellicht een schoonheidsspecialist? Wat zou jij doen als je ernstige littekens had?

HYSTERISCH DRUKKE MAMADAG | toch sporten met brandwonden

Pfff… Mijn mamadag met drie kinderen is een grote uitdaging. De hele dag rennen en vliegen, om vervolgens ‘s avonds doodop op de bank te ploffen. Toch ga ik wel sporten, want dat is ZO belangrijk. Is zo’n dag herkenbaar voor jou? Ik ben benieuwd naar jouw tips & ervaringen!

Geen vet meer door mijn brandwonden,  nieuwe winterjas nodig

Mijn benen zijn zo erg verbrand dat er bijna geen vetweefsel meer op zit. Daardoor ben ik best een koukleum en sta ik in de winter te rillen langs de lijn bij de hockey. Tijd voor een echt goede en warme winterjas.

COLLECTE met mijn kids

Deze week is een belangrijke week voor brandwondenpatiënten, want het is collecteweek! Natuurlijk ga ik ook langs de deuren voor de Brandwonden Stichting. Jij ook? Laat het dan even weten in een reactie hieronder!

 

ETEN met vriendinnen & IBIZA plannen!

Mijn vriendinnen betekenen alles voor mij. Al jaren delen we lief en leed. Ik neem je mee naar een gezellig etentje, waar we plannen maken voor ons volgende tripje naar Ibiza!

 

Bang voor BRANDWONDEN bij mijn kids?

Ik hoorde dat er weer een kindje van 4 was opgenomen in het brandwondencentrum met ernstige brandwonden, veroorzaakt door hete thee. Dat gebeurt zo vaak! Opeens realiseerde ik dat het ook mijn kinderen kan overkomen, ondanks wat ik al heb meegemaakt. Ik ga dus extra goed opletten. Jij ook?

Zondag gezinsdag… Ik neem je mee naar onze trouwlocatie!

Ik had nooit verwacht te zullen trouwen. Maar ik vond een ontzettend leuke man! In deze vlog neem ik je mee naar onze trouwlocatie. Lekker met de kinderen op de fiets, een heerlijke besteding van onze zondag.

Een heel gezellige feest & mijn MAKE-UP: zo BEDEK ik mijn Brandwonden…

Ik neem je mee naar een (iets te) gezellig feest. Maar eerst laat ik je zien hoe ik mijn make-up doe, en hoe ik mijn brandwonden zo goed mogelijk verstop. Heb jij nog goede make-up tips voor mij? Laat ze dan hieronder achter in een reactie!

College met mijn plastisch chirurg & persoonlijke vragen!

Samen met mijn plastisch chirurg prof. dr. Paul van Zuijlen geef ik college aan geneeskundestudenten op de VU. Leuk en spannend! Ze stellen hele persoonlijke vragen. Ik neem je mee op deze bijzondere dag. Heb jij ook vragen aan mij? Stel ze gerust hieronder!

SPORTVLOG: ik moet een beetje fit blijven

De vakantie is weer voorbij, de kinderen gaan weer naar school en ik ben aan het werk. Tijd om de regelmaat weer op te pakken, en daar hoort sporten ook bij. Hoewel dat niet altijd even makkelijk is voor mensen met brandwonden. Ik leg je uit waarom.

Zonder schaamte in BIKINI.. Heerlijk op vakantie met mijn gezin!

Heerlijk: we hebben een vakantiehuis met zwembad gehuurd in Frankrijk. Zo kan ik in bikini lopen zonder dat er iemand naar mij staart. Hou het vakantiegevoel nog even vast en geniet mee van deze fijne vakantievlog!

Nieuwe wenkbrauwen, dat is even schrikken.. Benieuwd naar het resultaat?

Auw, wat is dat tatoeëren toch pijnlijk. Hopelijk is het eindresultaat het allemaal waard! Vandaag krijg ik nieuwe wenkbrauwen, en dat is best even schrikken. Ben je benieuwd naar het resultaat? Ik laat het je zien in deze vlog!

Brandwonden en een korte broek?

Mijn benen zijn ernstig verbrand. Zelfs met mooi weer draag ik altijd een lange broek. Maar… Daar moet verandering in komen. Ik ga op zoek naar mijn eerste korte broek. Heb jij nog tips waar ik niet al te korte broeken (tot op de knie) kan vinden? Laat het dan even hieronder weten in de comments!

‘Zou je niet liever DOOD willen zijn?’ Ik krijg de stomste OPMERKINGEN naar mijn hoofd…

‘Zou je niet liever dood willen zijn?’ Mensen zeggen de stomste dingen op straat. Ik vertel je wat ik meemaak, en wat je beter wel en niet kunt zeggen tegen iemand met brandwonden.

Back To Top