skip to Main Content

‘Littekens heb je niet alleen’  kun je op meerdere manier uitleggen. De meest voor de hand liggende uitleg is dat je niet de enige bent met littekens. Ook al voelt het soms wel zo en ken je wellicht in je eigen omgeving geen mensen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Weet dat je niet alleen bent. Want wij zijn er: de Vereniging van mensen met Brandwonden. En wij zijn er om elkaar te helpen. We zijn er om te zorgen dat jij anderen kunt ontmoeten, als je daar behoefte aan hebt. En dat je van elkaar kunt leren en vooral dat je je niet alleen voelt met littekens. Er zijn veel verschillende vormen lotgenotencontact er zit er vast eentje tussen die bij jou past.

‘Littekens heb je niet alleen’ heeft echter ook een andere betekenis. Bijvoorbeeld: Als je kind een brandwondenongeval heeft meegemaakt en littekens heeft, heeft dat meestal ook invloed op de ouders en de andere gezinsleden. En als je partner derdegraads brandwonden heeft en getraumatiseerd is, heeft dat vaak ook invloed op jullie relatie.

Brandwonden en ook littekens ten gevolge van necrotiserende fasciitis kunnen soms invloed hebben op vriendschappen, (familie)relaties en de omgang met anderen in het algemeen. Daarom zeggen we wel eens ‘littekens heb je niet alleen’. Als die invloed negatief is, is dat erg vervelend. Gelukkig ben je niet de eerste die dat meemaakt en zijn er ook oplossingen en hulp voor handen.

Klik op een van de items hieronder om er meer over te weten te komen.

Back To Top