Skip to content

Littekens heb je niet alleen heeft meerdere betekenissen. ‘Je bent niet de enige’ is de meest voor de hand liggende. Ook al voelt het soms wel zo en ken je in jouw omgeving niemand die zoiets heeft meegemaakt.

Toch ben je niet de enige. Veel mensen die een brandongeval of een necrotiserende wekedeleninfectie (NWDI) hebben meemaakt zijn daarom lid van de Vereniging van Mensen met Brandwonden (VMB). Via de VMB ontmoeten ze andere lotgenoten, zijn ze niet alleen met hun littekens en leren ze van elkaars ervaringen.  

Littekens heb je niet alleen kent ook nog een andere betekenis. Als een kind een brandwondenongeval heeft meegemaakt en littekens heeft, is dat meestal ook van invloed op het gezin. En als jouw partner derdegraads brandwonden heeft of NWDI heeft doorgemaakt en getraumatiseerd is, heeft dat vaak ook gevolgen voor jullie relatie en kan het ook invloed hebben op vriendschappen, (familie)relaties en de omgang met anderen in het algemeen.

Daarom zeggen we wel eens ‘littekens heb je niet alleen. Als die invloed negatief is, is dat erg vervelend. Gelukkig ben je niet de eerste die het meemaakt en zijn er oplossingen en hulp voorhanden.

Klik op een van de items hieronder om er meer over te weten te komen.

Back To Top