Skip to content

Soms zijn mensen zo depressief of psychotisch dat zij een einde aan hun leven willen maken. Sommigen steken zichzelf dan in brand. Wanneer je dat overleeft, heb je mogelijk nog meer problemen. Naast je psychische klachten, draag je nu ook de last van een beschadigd lichaam mee. En daarboven op ook nog een het stigma ‘dat je het jezelf hebt aangedaan’. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat depressief of psychotisch zijn net zo’n groot ‘ongeluk’ is als het ’toevallig op de verkeerde plek zijn’ bij bijvoorbeeld een barbecue-ongeval. Oordelen is hier niet op zijn plaats, goede hulp wel. En gelukkig is die hulp voorhanden.

Er zijn veel voorbeelden van mensen die na zo’n noodlottig ongeluk de draad van het leven weer goed en vol passie hebben opgepakt. Via onze vereniging kun je ze ontmoeten en leren van hoe zij er weer bovenop zijn gekomen. Daarnaast is professionele hulp vaak geen overbodige luxe. Ook daarbij kunnen we je de weg wijzen. Als je op zoek naar hulp bent, neem dan in alle gevallen even contact op met het secretariaat of de brandwondeninformatielijn (0900 – 044 0044).

Zelfverbranding: opzet of ongeluk?

Als je jezelf iets aandoet ten gevolge van een psychische ziekte, is dat een net zo groot ongeluk dan elk andere ongewenste ‘samenloop van omstandigheden’. Als vereniging willen wij er graag zijn voor mensen die dit ongeluk treft. Lees er meer over in het artikel  ‘Zelfverbranding: opzet of ongeluk?’

Back To Top