Skip to content

Voor kinderen kan het soms ook heftig zijn als een van de ouders met brandwonden in het ziekenhuis wordt opgenomen. Zeker als er sprake is van een levensbedreigende situatie. Maar ook als dat niet het geval is, kun je je als kind veel zorgen maken over de toekomst van je vader of moeder. Daar komt bij dat ouders soms hun eigen zorgen niet makkelijk vertellen aan hun kinderen. Dat kan de communicatie bemoeilijken.
Ook kinderen van ouders met brandwonden of NF kunnen bij onze vereniging terecht. Als je vragen hebt of gewoon even je verhaal kwijt wil, neem dan gerust contact op met het secretariaat. Zij kunnen je altijd verder helpen.

In een van onze ervaringsverhalen op deze site vertelt Piet hoe zijn brandwonden effect hadden op zijn relatie met zijn kinderen:

Ik vind het rot dat mijn zoons zo’n ervaring hebben gehad. Ze hebben maanden aan mijn bed gestaan. Ook hoorden ze in eerste instantie dat ik het misschien niet zou halen.” Piet is milder geworden, zegt hij. “Als vader zeg je niet gauw tegen je kinderen: ‘Jongens, ik hou van jullie.’ Het is fijn als je dat naar elkaar uit kan spreken.” Ook gaf hij op verzoek van zijn kinderen zijn vroegere hobby, motorracen, op. “Als ik nu val, dan is dat erger. Mijn huid is dunner en ik ben wat voorzichtiger. Vroeger dacht ik nergens bij na. Maar ik wil het niet nog eens laten gebeuren, dat zij aan mijn bed moeten staan. Bovendien word ik in september voor het eerst opa, dat vind ik helemaal geweldig. Ik ben stapelgek met kleine kinderen.

Klik hier voor Piets hele verhaal.

Back To Top