Skip to content

Een brandwondenongeval kan je hele leven op zijn kop zetten. Dat kan om fysieke beperkingen gaan, maar ook over het leren leven met je littekens (van je kind). Goede nazorg en begeleiding is daarbij van groot belang.

Enerzijds is er de medische nazorg vanuit het brandwondencentrum. Na ontslag moet je meestal wel een aantal keer terugkomen zodat de zorgverleners de genezing en de uitrijping van de littekens kunnen beoordelen. Daarbij is er meestal ook aandacht voor hoe je voelt en wat je daar eventueel aan kan doen.

Naast de nazorg vanuit het ziekenhuis zijn er ook nog een aantal andere organisaties die nazorg verlenen. Het gaat daarbij meestal om nazorg op het psychologische of sociale vlak. Want leren leven met de gevolgen van brandwonden is vaak niet eenvoudig. Daar kun je soms best wel wat hulp bij gebruiken. Soms hulp van professionals, maar vaak ook hulp van lotgenoten; mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij.

Als je meer wil weten over hoe anderen jou kunnen helpen om beter te leren leven met je littekens. Kijk in het menu onder ‘Hoe verder’.

Back To Top