skip to Main Content

Ik zag de vlammen dansen op mijn mouwen

Ook bedrijfsongevallen leiden soms tot brandwonden. Meestal als gevolg van heet water of stoom (45%); vuur en vlammen zijn in 11% van de gevallen de oorzaak (1). Achter ieder cijfer zit echter een persoonlijk verhaal. Zoals dat van een jonge soldaat uit de Landmacht, Peter genaamd (2).
Lees meer
Choaching

Anne: Coach met ervaring

ten tijde van het onderstaande artikel begon Anne aan de opleiding tot ‘ervaringskundig coach’. Deze opleiding werd gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is speciaal bedoeld voor leden van patiëntenverenigingen.
Lees meer
Irma

Irma: op zoek naar een goed haarwerk

Een haarstuk of haarwerk nodig? Met littekens op je hoofdhuid ben je dan niet zomaar klaar. Dat heeft Irma aan den lijve ondervonden. Daarom zet ze zich in voor professionalisering van haarwerkers, zodat ook mensen met brandwonden met de juiste…

Lees meer
Jelmer

Jelmer over de ballontherapie

Van linkeroor tot jukbeen was de huid van Jelmer zijn gezicht één en al litteken. Een groepje plastisch chirurgen had in overleg besloten dat Jelmer een ‘tissue expander’ moest krijgen om zijn gezicht mooier te kunnen maken. Als ik Jelmer…

Lees meer
Haar

Kim: tóch een haarstamcel transplantatie

Kim, 18 jaar, wilde wel nieuw haar, maar per se geen ‘ballonbehandeling’ om de kale plekken op haar hoofd te kunnen bedekken met haar eigen haar. Daarom ging ze samen met haar moeder op zoek naar alternatieven. Tijdens de Brandwondendag ontmoetten ze dokter Koen Gho die een voordracht gaf over haarstamceltransplantatie. Hij zag voor haar mogelijkheden om het op ‘zijn’ manier te doen. Bij Kim ontstond nieuwe hoop.
Lees meer
Back To Top