Skip to content

Medische zaken
Voor medische of paramedische zaken kun je het beste contact opnemen met je (brandwonden)arts, nazorgverpleegkundige of huisarts. Voor een eventuele second opinion kun je vaak op de brandwondenpoli van een (ander) brandwondencentrum terecht. Daarnaast kun je overdag tijdens kantooruren altijd de Brandwondeninformatielijn 0900 – 044 0044 bellen.

De Brandwondeninformatielijn
Dit is een informatie- en advieslijn voor al je vragen over de lichamelijke of psychische gevolgen van een brandwondenongeval. Het is niet alleen bedoeld voor mensen met brandwonden, maar ook voor mensen uit de naaste omgeving. (Huis)artsen, zorgverleners, apothekers, werkgevers en leerkrachten kunnen er met hun vragen terecht: (0900) 044 00 44.  Je kunt bellen van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. Na het noteren van je naam en telefoonnummer belt een deskundige u meestal dezelfde dag terug tussen 16:00 en 18:00 uur.
Wil je liever een antwoord per mail? Stel dan uw vraag via informatielijn@brandwondenstichting.nl.

Lotgenotencontact
Als je behoefte hebt om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt als jij, kun je het beste contact opnemen met het secretariaat van de Vereniging van Mensen met Brandwonden. In overleg kun je dan samen op zoek gaan naar een manier van contact die bij jou past. Wellicht wil je een keer uitgebreid koffiedrinken met iemand, vind je een groepsactiviteit meer bij je passen of wil je liever eerst eens lekker anoniem rondlopen op een Brandwondendag. Samen vinden we de vorm die bij jou past.

Hulp op psycho-sociaal vlak
Als je het gevoel hebt dat het niet goed met je gaat en dat je behoefte hebt aan professionele hulp, is het altijd goed om dat met de nazorgverpleegkundige van het centrum of je huisarts te bespreken. Zij hebben goed zicht op wie je zou kunnen helpen en kunnen je eventueel verwijzen. Vind je het spannend om dit met hen te bespreken, dan kun je altijd eerst even contact opnemen met het secretariaat van onze vereniging of met de Brandwondeninformatielijn 0900 – 044 0044. Zij zijn ook goed bekend met verschillende mogelijkheden voor hulp. Wellicht is coaching voor jou ook een zinvolle  vorm van ondersteuning. Dan kunnen ze je direct doorverwijzen naar een van onze ervaringskundige coaches.

Juridische zaken
Als je behoefte hebt aan juridische hulp, neem dan contact op met het secretariaat van de Vereniging. Zij kunnen kijken in hoeverre ze je kunnen helpen of dat het beter is je direct door te sturen naar onze juridische adviseur voor een kosteloos advies.

Reïntegratie
Als je hulp of advies nodig heb bij je re-integratie na een brandwondenongeval of NF, dan ben je bij het secretariaat van de Vereniging van Mensen met Brandwonden ook aan het goede adres. Zij verwijzen je naar gespecialiseerde adviseurs en coaches (met verstand van littekens) die je bij dit traject kunnen helpen.

Vragen over je kind
Als je kind brandwonden heeft, kun je met vele vragen zitten. Voor al die vragen kun je meestal terecht bij het secretariaat of bij de Brandwondeninformatieliin 0900 – 044 0044. Als zij je niet direct kunnen helpen, dan weten zij wel iemand die dat wel kan. Dus wacht niet te lang en bel of mail.

Gewoon een luisterend oor
Soms wil je gewoon even tegen iemand aanpraten, die weet waar je het over hebt. Niet omdat je op zoek bent naar een andere dokter of een psycholoog, maar gewoon omdat je ‘je ei’ even kwijt moet. Dat begrijpen we als geen ander. Daarvoor hebben we contactpersonen bij de vereniging. Bel of mail het secretariaat. Zij zorgen dan dat je zo snel mogelijk wordt teruggebeld door een van onze contactpersonen.

Back To Top