Skip to content

Het kan dat er door littekens kale plekken op je hoofd ontstaan. Op de meeste littekens groeit weinig haar, omdat bij een diepe verbranding vaak ook de haarzakje verbrand zijn. Er zijn verschillende manieren om hier iets aan de toen.

Haarstamceltransplantatie

Haren groeien vanuit een haarzakje in de huid. Zo’n haarzakje kun je splitsen. De ene helft kun je eruit halen en elders in de huid implanteren waar geen haar groeit. Omdat er in dat haarzakje haarstamcellen zitten, groeit het weer snel uit tot een gezonde haar. De helft van het haarzakje dat achterblijft herstelt zich om diezelfde reden ook. Zo kun je van een haar twee haren maken.

Kim deed zo’n haarstamceltransplantatie. Lees hier over haar ervaringen.

Bekijk ook de korte video over haarstamceltransplantatie van Dr. Koen Gho, specialist op dit terrein.

Een haarwerk (pruik of haarstukje)

Soms kan het zijn dat al je hoofdhaar is verdwenen door een verbranding. Een goed haarwerk (een pruik of een haarstukje) kan dan ook een goede optie zijn.  Echter bij haarwerkspecialisten is er niet altijd even veel bekend over mensen met brandwonden. Om die reden zet de Vereniging zich al jaren in om de kennis over brandwonden bij haarwerkspecialisten te bevorderen.

Lees hoe Irma, ervaringsdeskundige als het gaat om het verliezen van haar haar, helpt de kennis over brandwonden bij haarwerkspecialisten te verbeteren.

Als je hulp zoekt bij haarwerkspecialisten let dan goed op of ze ‘erkend’ zijn. De SEMH-erkenning en de ANKO-erkenning zijn daarbij van belang. De erkende haarwerkleverancier wordt jaarlijks getoetst om na te gaan of de haarwerkspecialist nog aan de strenge eisen voldoet. Neem ook eens een kijkje op de site van de Haarstichting. Een club die zich inspant voor  mensen met een haarwerk en om de kwaliteit van de haarwerkspecialisten te bevorderen. Daar vind je ook een overzicht van erkende haarwerkspecialisten in jouw buurt.

Back To Top