skip to Main Content

In 2011 was Carol Mayer het slachtoffer van een huisbrand in Australië. Een aantal jaar later vroeg fotograaf Brian Cassey of Carol voor hem wilde poseren. Na lang aarzelen besloot Carol om dit te doen. Haar foto is zo bijzonder dat hij nu geselecteerd is om samen met 200 andere foto’s de ruimte in gestuurd te worden, als onderdeel van het ‘Portret van de mensheid’.

‘The Portrait of Humanity’ is een jaarlijkse foto­prijsvraag van ‘The Britisch Journal of Photography’ met daaraan gekoppeld diverse exposities en publicaties. Daarnaast zijn er 200 foto’s geselecteerd die op een scherm getoond het heelal in geschoten zullen worden ‘als een boodschap van vrede en eenheid van de mensheid aan de oneindigheid en mogelijk buiten­aards leven’. Daarnaast worden de gedigitaliseerde foto’s ook als radiosignaal de ruimte in gezonden.

Hoewel je vraagtekens bij dit project kunt zetten, is het wel bijzonder dat iemand met brandwonden straks in de ruimte onze mensheid mag vertegenwoordigen. Wat ons betreft meer dan terecht.
Onderstaand de prachtige foto van Carol Mayer gemaakt door Brian Cassey.

Zie ook: www.portraitofhumanity.co

Back To Top