Skip to content

Marjorie heeft er last van dat haar huid in de winter wat strakker gaat staan en gaat hiervoor dan naar een huidtherapeut. Tijdens de behandeling hebben ze het over waarom het zo belangrijk en fijn is om naar een huidtherapeut te gaan als je last hebt van je littekens

Irma liep bij een zwaar auto-ongeluk ernstige brandwonden op. Na een lange revalidatie wilde ze weer werken, maar hoe doe je dat? Waar loop je tegenaan en wat kan je nog?

Eindelijk was het zo ver, Marjorie ging Jan Lammers ontmoeten. Al lang is hij ambassadeur van de Brandwonden Stichting, maar hier zit natuurlijk een bijzonder verhaal achter. Luister je mee naar zijn verhaal?

Nadat er een jaar overgeslagen moest worden, was het eindelijk zover: Scarwars mocht weer doorgaan! Tijdens dit vakantieweekend gingen jongeren met brandwonden tussen de 18 en 25 jaar allerlei leuke activiteiten doen.

Kindervuurwerk klinkt ongevaarlijk. Helaas liep Gerrit ernstige brandwonden op door een grondtol die in zijn kraag belandde. En hij is niet de enige. Jaarlijks belanden meerdere kinderen in het brandwondencentrum door een ongeluk met kindervuurwerk.

Dat er onder de kleding ook littekens zitten, zien mensen vaak niet. Marjorie gaat bij Jeanne op bezoek en het gesprek gaat al gauw over de littekens op hun benen.

Wauw, wat is de tijd snel gegaan! Vandaag neemt Marjorie je mee naar haar 100ste vlog. En dit is niet zomaar een vlog. Ze gaat namelijk op de foto voor een fotoshoot ter ere van het 50-jarig bestaan van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Hier zijn meer dan 30 mensen met brandwonden voor op de foto gegaan! Kijk je mee naar deze bijzondere vlog? Benieuwd naar het eindresultaat? Ga naar: brandwondenstichting.nl/50jaar

Save the date! Vanaf zaterdag 30 oktober biedt huidtherapeut en mindfulnesstrainer Jantine een online cursus mindfulness aan. Dit doet ze speciaal voor mensen met brandwonden en NF en natuurlijk hun naasten.

De brandwondendag staat voor de deur en niemand minder dan Wouter de Jong zal een workshop geven over ‘mentaal sporten’. Marjorie krijgt alvast een voorproefje van hem. Kom je ook naar de brandwondendag?

Deze keer neemt Marjorie samen met brandweerman Dennis een instructiefilm op. Waarom? Om ongelukken tijdens het barbecueën te voorkomen. Dennis geeft haar alle tips en ze neemt jou mee tijdens de opnames.

Jeuk is voor brandwondenpatiënten een groot probleem. Deze keer neemt Marjorie je mee naar Marike in Olst. Marike is 12 en vertelt haar verhaal over haar ongeluk en hoe zij omgaat met de jeuk. Ook gaat Marjorie langs in het Rode Kruis Ziekenhuis en interviewt ze Kelly Kwa. Deze wetenschapper weet namelijk alles over jeuk!

Wie aan de zomer denkt, denkt aan barbecueën. Bijna iedereen doet het wel eens, maar helaas gebeuren er nog altijd veel ongelukken mee. In deze video legt brandweerman Dennis ons uit hoe je veilig barbecuet

Marjorie ging met een award en wat lekkers naar het Rode Kruis Ziekenhuis. Degene die werd verrast met de prijs, zet zich al heel lang in voor brandwondenpatiënten.

Dat een Mudrun Aram z’n leven zó zou veranderen, had niemand verwacht. Wat begon als een klein wondje, leidde tot een huidtransplantatie en een litteken die hij de rest van zijn leven met zich meedraagt. Benieuwd naar het verhaal van Aram?

Knallende hoofdpijn en een loopneus… oh nee! Dat zou wel eens corona kunnen zijn. Marjorie neemt geen risico en gaat naar een test locatie. Zal ze corona hebben? Kijk mee en kom erachter!

Marjorie werd gevraagd om langs te komen op het politiebureau. Niet omdat ze zelf de regels heeft overtreden, maar om samen met de politie een jongen van 12 toe te spreken. Hij is namelijk al meerdere keren betrapt op het spelen met vuur. Kijk je mee hoe Marjorie en de politie hier samen een stokje voor steken?

Heb jij het gezien? Afgelopen zondag werden verschillende professionals uit de brandwondenzorg in het zonnetje gezet in het programma ‘de Helden van Nu’. Marjorie mocht helpen bij het uitreiken van een award en neemt je mee achter de schermen van de tv-show. Kijk je mee?

Marjorie gaat op bezoek bij Kim die haar heftige ervaringsverhaal met ons deelt. Ze raakte op jonge leeftijd verbrand door de ontploffing van een jerrycan met brandbare vloeistof. Ook loopt Marjorie een dagje mee op de kinderboerderij waar Kim met veel liefde en passie vrijwilligerswerk doet.

Een heel gezellig feest & mijn MAKE-UP: zo BEDEK ik mijn BRANDWONDEN…

Ik neem je mee naar een (iets te) gezellig feest. Maar eerst laat ik je zien hoe ik mijn make-up doe, en hoe ik mijn brandwonden zo goed mogelijk verstop.

College met mijn plastisch chirurg & persoonlijke vragen!

Samen met mijn plastisch chirurg prof. dr. Paul van Zuijlen geef ik college aan geneeskundestudenten op de VU. Leuk en spannend! Ze stellen hele persoonlijke vragen. Ik neem je mee op deze bijzondere dag.

Bang voor BRANDWONDEN bij mijn kids?

Ik hoorde dat er weer een kindje van 4 was opgenomen in het brandwondencentrum met ernstige brandwonden, veroorzaakt door hete thee. Dat gebeurt zo vaak! Opeens realiseerde ik dat het ook mijn kinderen kan overkomen, ondanks wat ik al heb meegemaakt. Ik ga dus extra goed opletten.

Zondag gezinsdag… Ik neem je mee naar onze trouwlocatie!

Ik had nooit verwacht te zullen trouwen. Maar ik vond een ontzettend leuke man! In deze vlog neem ik je mee naar onze trouwlocatie. Lekker met de kinderen op de fiets, een heerlijke besteding van onze zondag.

SPORTVLOG: ik moet een beetje fit blijven

De vakantie is weer voorbij, de kinderen gaan weer naar school en ik ben aan het werk. Tijd om de regelmaat weer op te pakken, en daar hoort sporten ook bij. Hoewel dat niet altijd even makkelijk is voor mensen met brandwonden. Ik leg je uit waarom.

Nieuwe wenkbrauwen, dat is even schrikken.. Benieuwd naar het resultaat?

Auw, wat is dat tatoeëren toch pijnlijk. Hopelijk is het eindresultaat het allemaal waard! Vandaag krijg ik nieuwe wenkbrauwen, en dat is best even schrikken. Ben je benieuwd naar het resultaat? Ik laat het je zien in deze vlog!

Brandwonden

‘Zou je niet liever DOOD willen zijn?’ Ik krijg de stomste OPMERKINGEN naar mijn hoofd…

‘Zou je niet liever dood willen zijn?’ Mensen zeggen de stomste dingen op straat. Ik vertel je wat ik meemaak, en wat je beter wel en niet kunt zeggen tegen iemand met brandwonden.

Brandwonden

Brandwonden en een korte broek?

Mijn benen zijn ernstig verbrand. Zelfs met mooi weer draag ik altijd een lange broek. Maar… Daar moet verandering in komen. Ik ga op zoek naar mijn eerste korte broek. Heb jij nog tips waar ik niet al te korte broeken (tot op de knie) kan vinden?

Back To Top